Szélessáv-kereső


Boldogkőújfalu - községi utcák felújítása
2011. augusztus 12. péntek

1. Kép.jpgBoldogkőújfalu Községi Önkormányzata a település belterületén található Kossuth Lajos, Vasvári Pál, Petőfi Sándor, Kiss István, Ságvári Endre, Templomköz (51hrsz), Temető 31/8hrsz utcákat újítja fel az ÉMOP-3.1.3/B-09-2010-0021 számú pályázaton elnyert támogatással valamint önkormányzati 5%-os önrész felhasználásával. A beruházás kezdete 2011.05.15 kezdődött és várható befejezése 2011.07.15 nap

 

2. Kép.jpgJelenleg Boldogkőújfalu község útjainak nagy része rendkívül leromlott állapotú, mind a szélsőséges időjárás, mind pedig korukból, illetve a csapadékvíz elvezetés megoldatlanságából kifolyólag. A település útjain a település méretéhez képest élénk forgalom zajlik, az egyre romló útburkolat pedig mind az áthaladó járművek, mind a lakosok épségét veszélyeztetik a közlekedés körülményinek nem megfelelő mivolta miatt. A községi utak műszaki állapota gyors beavatkozást igényel.

 

 

 

3. Kép.jpgAz utak burkolata erősen repedezett, kátyúsodott. Több helyen jelentősen megsüllyedt. A település idős és mozgáskorlátozott lakói számára nehézséget okoz a rossz minőségű úton való gyalogos közlekedés. Ugyancsak problémát okoz a babakocsis és biciklis közlekedőknek is a rossz minőségű út, mely még jobban megerősíti a képviselő testület döntését, hogy a felújítás nagyon szükséges.

 

 

 

 

4. Kép.jpgBoldogkőújfalu Községi Önkormányzata a település belterületén található Kossuth Lajos, Vasvári Pál, Petőfi Sándor, Kiss István, Ságvári Endre, Templomköz (51hrsz), Temető 31/8hrsz utcákat újítja fel az ÉMOP-3.1.3/B-09-2010-0021 számú pályázaton elnyert támogatással valamint önkormányzati 5%-os önrész felhasználásával. A beruházás kezdete 2011.05.15 kezdődött és várható befejezése 2011.07.15 nap. A fenti képen a Ságvári Endre utca felújítása látgató, ahol a lakosság nagy része roma etnikumhoz tartozónak vallja magát.

 

5. Kép.jpg

A fenti kép a Vasvári Pál utca felújítását illusztrálja, mely súlykorlátozás szabálya alá esik.

6. Kép.jpgA pályázatban vállalt határidőnek megfelelőnek 2011.07.14. napján elkészültek a tervezett útfelújítások és megtörtént a műszaki átadás és átvétel is. Ezek során több mint 1800 folyóméter útszakasz került felújításra, melynek során a korábban nehezen használható út helyett egy családbarát, mozgáskorlátozott és hátrányos helyzetű emberek közlekedését elősegítő és javító beruházás valósult meg. A beruházás során közlekedést szabályozó táblák kerültek kihelyezésre, melyek korábban nem voltak.

 
Infoblokk3_ERFA_egyes.jpg

 


««« Vissza


© 2009. Minden jog fenntartva Impresszum